Tonny Hanegraaf

Tonny Hanegraaf - Goeie Art

Inspirerende schilderateliers op locatie

Tonny Hanegraaf (geb. 1967) is kunstschilder en initiatiefnemer van haar bedrijfsconcept: het creëren van inspirerende schilderateliers voor de bewoners op de locatie van de opdrachtgever.

Haar bedrijf 'Goeie Art' is sinds 2014 actief als creatieve onderneming die binnen de cultuur en de eigenheid van de locatie en haar bewoners, schilderlessen en kunstexcursies realiseert.

Met behulp van haar technische beheersing van het tekenen en het kunstschilderen én haar invoelend vermogen, weet Tonny Hanegraaf het schilderen in het atelier,  letterlijk en figuurlijk: uiterst toegankelijk  te maken. Hierdoor verlegt ze, tijdens haar atelierles, het accent van: 'prestatie' naar concentratie  en naar het pure plezier  van het schilderen  in het atelier.

Ontwikkeling:

---

 

Atelierschool Mirthe Sleper -> Richting:

Intuïtief schilderen - 7 jaar.

Kunstacademie Arendonk -> Specialisatie:

Portretschilderen - 8 jaar.


Persoonlijke werkgebieden:

---

Initiator Schilderatelier St. Jozefoord Nuland.

Creatieve onderneming 'Goeie Art' sinds 2014.

Portretten in opdracht - Eigen atelier.

Het oog ziet enkel wat de geest bereid is te bevatten.
samen schilderen in de tuin
Schilderatelier in de tuin in St Jozefoord te Nuland
Kijken naar elkaars werk
concentratie in het schilderatelier
aandacht geeft rust en voldoening

'Het valt me op dat er nauwelijks wordt gesproken over ziekte. In plaats daarvan hoor je: 'Wat is het volgende wat ik wil gaan schilderen?'

Op St Jozefoord in Nuland heb ik een schilderatelier mogen oprichten. Ik geef daar les aan bewoners, vrijwilligers en medewerkers van St Jozefoord. Het schilderatelier is drie keer in de week open. Per lesdag komen er 7 personen in het atelier werken. Sinds 2016 heb ik een mobiel atelier. Daarmee ga ik naar de afdelingen toe. Ik geef les op maat - dat betekent dat iedere bewoner die komt schilderen de aanpassingen ontvangt die nodig zijn. Uitgangspunt bij de schilderlessen is dat het schilderen niet om prestaties gaat maar om het plezier van het schilderen zelf. Als je in een verpleeghuis woont, woon je hier vanwege bepaalde beperkingen - soms lichamelijk soms geestelijk. Zodra je de aandacht richt op het schilderij, valt er zoveel van je af! De verwondering over wat er dan allemaal mógelijk is, geeft enorm veel voldoening.

Het oog ziet enkel dat

wat de geest bereid is om te bevatten.

Henri-Louis Bergson (1859-1941)

Inschrijven

2 daagse Mini cursus

Goeie Art - Inspirerende schilderateliers op locatie

© Alle rechten voorbehouden: GOEIE ART 

© Webstudio: Tonny Hanegraaf